Toyotan FT-86G antaa ymmärtää...

Toyota on aiemmin ollut todellisen autofriikin toiveet huomioonottava valmistaja, jonka mallistosta on löytynyt runsas valikoima upeita urheiluautoja. Listan ensimmäinen on todellinen harvinaisuus, aikansa huippuosaamista edustanut kuvankaunis Toyota 2000GT. Saavutettavissa olevien sporttimallien listan aloittaa Celica, alkuun takavetomuodossa ja väkevällä twin cam -moottorilla varustettuna – myöhemmin Celicasta kehittyi rallisääntöjen velvoittama nelivetoturbo, jolla periaatteessa kuka tahansa pääsi tuntemaan itsensä Juha Kankkuseksi. Toyotan mallistosta löytyi myös legendaarinen AE-86 Corolla GT, aikansa superautot haastanut Supra ja pieni keskimoottoriauto MR2.

Jossain välissä kuitenkin jokin meni vikaan. 

 

Ensin malliston jätti takavetoinen Corolla GT. Seuraavaksi Celican takapyöristä poistettiin veto ja putkesta solmu. Supra kuoli kaikessa hiljaisuudessa pois ja aiemmin niin räväkkä MR2 tuli ilmeisesti kaapista ulos. Metroseksualisoitu MR2 ei ilmeisesti vastannut myyntiluvuiltaan odotuksia, vaan senkin valmistus lopetettiin. Toyotan mallistoon jäi tylsiä perheautoja ihmisille, joille auto on vain kehonkuljetin. Viimeaikojen sporttimallitkin ovat jääneet aika väkinäisiksi yrityksiksi.

Nyt Toyotalla näkyy valoa tunnelin päässä uuden konseptiauton, FT-86G:n muodossa. Auto on tarkoitus esitellä tämän vuoden Australian kansainvälisessä autonäyttelyssä. Auton lupaillaan olevan esimakua joskus vuoden 2012 tuotantoon tulevasta takavetoisesta sport-coupesta, jolla Toyota haluaa kiillottaa pölyttynyttä imagoaan. Auton nimellä haetaan mielleyhtymää kulttimaineen saavuttaneeseen AE-86 Corollaan, ja täytyy myöntää, että järjetöntä kyllä, odotukset nousevat yksin nimivalinnan takia melko korkealle.

Toyota FT-86G 

FT-86G on Toyotan yritys piristää mallistoaan, saada nuorempi asiakaskunta innostumaan merkistä ja yksinkertaisesti julistaa ajamisen ilosanomaa. Yleisön mielipidettä on selvästi kuunneltu (ja yleisössä on kanssani samoin ajattelevia!) sillä auto on edelleenjalostetu kehitelmä viimevuotisesta FT-86 -konseptista. Muotoilullisesti autossa on korjattu kaikki, joka aiemmassa mallissa vaivasi. Autoa on venytetty hieman pituus- ja leveyssuunnassa ja samalla se on madaltunut parin sentin verran. Ulkonäkö on tietenkin makuasia, mutta muotoilu ei varmasti jätä ketään kylmäksi!

Toyota FT-86G

Toyota vaikuttaisi jälleen löytäneen kauan sitten kadottamansa punaisen langan. Ainakin konseptiauton vetotapa ja ulkoiset avut ovat kunnossa. Vielä kun auton paino pidetään kurissa ja nokalle asetetaan korkealle kiertävä vapaastihengittävä moottori, on auto korkealla ainakin minun toivelistallani.


-ps