Koeajo suoritettu: tässä ovat TOP 3 -autokolikkopelit

Kukapa ostaisi auton ilman koeajoa? Ei varmasti kukaan. Me toivomme osaltamme auttaneemme lukijoitamme vuosien varrella valitsemaan oikean koslan jos toisenkin, mutta siirretään tämän artikkelin osalta katseet hieman toisaalle. Eihän uusia autoja sentään voi joka päivä ostaa, vaikka kuinka haluaisi...

Tai ei ainakaan vielä – katso alta, mitkä ovat mielestämme netin TOP 3 -autoaiheiset kolikkopelit ja lähde testaamaan ajotaitojasi virtuaalisessa muodossa. Näistä peleistä tekee erityisen hauskoja se, että niistä voi hyvän mielen lisäksi voittaa myös riihikuivaa käteistä. Emmekä nyt puhu mistään muutaman kympin tai satasen voitoista. Jos päävoitto osuu näissä peleissä kohdalle, niin seuraavat autokaupat voi tehdä astetta tyyriimmässä liikkeessä...

Drive: Multiple Mayhem – NetEnt

Net Entertainment on yksi maailman suurimmista pelivalmistajista, kun puhutaan uhkapeleistä ja nimenomaan kolikkopeleistä. Lähes jokainen suomalaisten suosima nettikasino tarjoilee sivustollaan valikoiman NetEntin pelejä, joiden joukosta löytyvät muun muassa miljoonien eurojen jackpotteja jakavat Mega Fortune ja Hall of Gods. Keskitytään nyt kuitenkin hieman tuntemattomampaan NetEnt-kolikkopeliin Drive: Multiple Mayhem.

Vuonna 2016 ilmestynyt Drive on todella omaperäinen videokolikkopeli, jonka grafiikat ovat huippuluokkaa. Jo ties kuinka monenteen osaansa ehtineitä Fast and the Furious -elokuvia hieman muistuttava Drive: Multiple Mayhem tarjoilee viihdettä koko rahan edestä. Peli johdattaa pelaajansa sateen kastelemille pimeille asvalttiteille, joille iltavalot luovat tunnelmaa. Täällä käydään laittomia katukisoja, joissa otetaan miehestä ja naisesta mittaa toden teolla. Vaan onko sinusta voittamaan katujen karkaisemia kaahaajia?

Pelissä on kaksi erikoisominaisuutta, jotka nostavat sen muiden yläpuolelle. Ensimmäinen ovat wild-kertoimet, joilla voittonsa voi moninkertaistaa millä tahansa pelikierroksella. Ykkösrullan wildit antavat kertoimen 1, toisen rullan wildit kertoimen 2 – ja niin edespäin aina vitosrullalle asti, jossa kertoimeksi saa peräti 5. Nämä kertoimet myös kertautuvat keskenään, joten parhaimmillaan voittonsa voi saada peruspelistä 120-kertaisena!

Toinen pelin huippuominaisuuksista ovat sen ilmaiskierrokset, joille pääsee kolmella scatter-symbolilla. Nyt vastaan asettuvat ne teiden hurjapäät, jotka on jätettävä nielemään pölyä, mikäli mielii kohti suurimpia voittoja. Kisat käydään eri tasoilla, ja voittaja jatkaa aina seuraavaan vaiheeseen, jossa odottaa jälleen kovempi kuski. Ja tietenkin suuremmat voitot...

Racing for Pinks – Microgaming

Racing for Pinks on Microgamingin taidonnäyte autopelirintamalla. Tässä pelissä jätetään kadut taakse ja siirrytään suoraan suuremmille areenoille, joissa kisataan ”pinkeistä” eli auton omistuspapereista. Voittaja vie kaiken, kuten tyyliin kuuluu.

Tämä vuonna 2013 julkaistu kolikkopeli tarjoaa hiemaan vanhanaikaisempaa grafiikkaa kuin esimerkiksi Drive. Sarjakuvamaisiksi hahmoiksi luodut kuskit näyttävät kuitenkin oikein hyvältä ja tuovat mieleen vanhempien pelikonsolien ja tietokoneen retroautopelit, kuten legendaarisen Death Rallyn, mikä on varmasti ollut tarkoituskin.

Racing for Pinks tarjoilee pari erikoistoimintoa, joilla se nousee esiin massasta. Ilmaiskierrokset ovat tässä pelissä todella herkullisia, sillä vauhtiin pääsee parhaimmillaan 30 kierroksen ajaksi voittokertoimella 5! Lisäksi mukana on hieman Driveä heikompi bonuspeli, jossa on valittava voittaja viidessä ajoradalla käytävässä kaksintaistelussa. Viisi oikeaa valintaa tarkoittaa sitä, että on aika poksauttaa voitonsamppanja auki.

Tootin’ Car Man – NextGen Gaming

Miltä kuulostaisi yhdistelmä Egypti, Las Vegas ja luksusautot?

Kyseessä ei ehkä ole se kaikkien yleisin kombo, mutta NextGen Gamingin Tootin’ Car Man -kolikkopelissä tämä pyhä kolminaisuus on tuotu ensi kertaa (?) yhteen. Lopputuloksena on yllättävänkin hauska pelikokemus, jossa haudastaan noussut faarao ottaa tilanteestaan ilon irti. Kun kangistuneet jäsenet ovat hieman vironneet, mies istuu nimittäin suoraan urheiluauton rattiin ja lähtee vikittelemään kaupungin kauneimpia tyttöjä.

Tootin’ Car Man tuo mieleen huikean Leasure Suit Larry -pelisarjan, jota moni 80- ja 90-luvulla varttunut muistelee varmasti lämpimästi. Nostalgia-arvon lisäksi pelistä voi voittaa myös ihan kohtalaisia rahasummia, sillä mukana on useampiakin bonuspelejä, joissa päästään muun muassa kokeilemaan onnea ruletin parissa. Lisäksi faarao villintyy aina silloin tällöin täysin, mikä tarkoittaa samalla useampien wild-symbolien ilmestymistä rullille. Kyllä tähänkin kyytiin kannattaa siis uskaltautua.